Salat med laks

 • Skrevet 06.08.2016
 • Klokken 20:38


 1. 1 laksefilet 
 2. Pasta til en posjon, en drøy dl. 
 3. Grønsaker etter eget ønske 

 Veldig enkelt og greit å lage, kun å dele opp de grønnsakene man ønsker, koke pastaen og steke fisken. Enkelt og greit, billig, lite oppvask og sunt. Alt en student kan ønske seg når det kommer til matlaging. Utrolig godt var det og! Ingenting å utsette på denne altså, den kommer til å bli laget flere ganger, bare en litt mindre posjon enn denne. Haha, blei i meste laget! 

Nå skal resten av kvelden gå til netflix og litt godis. Blir ekstra godt det etter dagens løpetur til festningen (Tross alt den første på sikkert 1 år). Ønsker alle en flott lørdagskveld! 

- Heidi 


kommentarer: 2Frokostfavoritt

 • Skrevet 03.01.2016
 • Klokken 16:01Chiapudding med masse digg på! 

♥ 3 spiseskjeer med chiafrø  ♥ 2 dl kokkosmelk  ♥ La stå natten over  ♥ Topp med hva du vil! 

 

Utrolig god og ikke minst sunn frokostvariant! Ikke er den spesielt tidkrevende heller. Jeg toppet min bolle med et par jordbær, et halvt eple og en mandarin. 

 


Et tips fra meg til dere, nå som et nytt år er i gang og drømmen om et nytt og bedre liv på nytt lever! 

-Heidi 


kommentarer: 4Havregrøt med syltetøy

 • Skrevet 20.09.2014
 • Klokken 09:34God morgen alle! Jeg er som jeg nevnte i går, tidlig oppe for å spille håndballkamp. Jeg har oppmøte i Lørenskoghallen om en og en halv time, så jeg tenkte at i og med at jeg har relativt god tid, kan jeg jo dele frokosten min med dere. I dag har jeg nemlig spist havregrøt med bringerbærsyltetøy. Det sukkerfrie syltetøyet fra Lerum er virkelig skikkelig godt! Anbefales virkelig. Uansett, det dere trenger for å lage hjemmelaget havregrøt er: 

 • 1dl havregryn, jeg brukte lettkokte 
 • 2 dl melk, bruk gjerne mer og, men jeg liker best når grøten er litt tykk. 
 • 1 ss sukrin 

I tillegg så toppet jeg grøten med sukrin gold, kanel og Lerums sukkerfrie bringebærsyltetøy. Hell melk og sukrin i en kjele, og varm det. Hell deretter havregrynene i kjelen og kok opp. (OBS: Når man koker opp melk, koker det over på no time, så følg med heele tiden!) Deretter senker du varmen på plata og rører i grøten helt til den har fått en tykk konsistens. Det er viktig at du rører hele tiden, for å unngå at melken skal brenne seg! 


Så er det bare å nyte den! 

Ønsker dere alle en fiin dag! 


kommentarer: 1Bananbrød

 • Skrevet 25.08.2014
 • Klokken 15:04

God ettermiddag folkens! Jeg titter bare innom for å publissere oppskriften på bananbrød, som jeg har laget et par ganger de siste ukene. Det er utrolig godt, og er nokså sunt også. Perfekt dersom du har tre bananer liggende, som du trenger å få brukt. Perfekt som kaffemat, eller bare som hverdagskos! 

Ingredienser:

♥ 3 modne bananer 

♥ 3 egg 

♥ 150g havremel 

♥ 1 ts bakepulver 

♥ 50g sukrin gold 

♥ 1 dl ekstra lett melk, eller annen valgfri melk. 

 

Fremgangsmåte: 

Mos bananen sammen i en bolle med en stavmikser, rotmikser eller en gaffel. Bland deretter alle ingrediensene sammen, og hell røren i en brødform med bakepapir i. Stek brødet på 175 grader i 40-50 min. Avkjøl brødet på rist. 

Nå er vi "ferdige" med dagens opplegg, og skal snart ut å spise på peppes med gjengen. Etter det så blir det vel litt shopping og kanskje litt er god mat ♥ Må nyte den tiden vi har her nede! 

Ønsker dere en fin mandag videre! 


kommentarer: 8Spinatpannekaker

 • Skrevet 17.08.2014
 • Klokken 19:16


Hvor godt ut ser ikke dette? 

For noen dager siden testet jeg ut oppskriften på sunne spinatpannekaker, og fyy så godt det var! Jeg tenkte selvfølgelig at jeg skulle dele oppskriften med dere! 

Oppskrift til 1 porsjon: 

♣ 1 egg 

♣ 30g havregryn 

♣ 15 g valgfritt mel, jeg brukte sammalt hvetemel 

♣ 2 ss gresk yoghurt (jeg brukte den med vanilje smak) 

♣ 1/2 ts bakepulver 

♣ 1 klype salt

♣ 2ts sukrin, eller annet søtningsmiddel

♣ 1 neve med spinat 

♣ Vann for å få den konsistensen du vil ha

Bland alle ingrediensene sammen i en blender, og la røren stå og svelle litt før du steker den. Topp deretter pannekakene med det du liker best! Jeg brukte 1 1/2 spiseskje med gresk vanilje yoghurt og blåbær. Jeg brukte den nye blenderen min, Mix and go, fra bodypower. Den er såå god! Det kommer en produktanmeldelse på denne om noen dager, da det var noen som ønsket det!  Til slutt er det bare en ting som gjenstår! Nyyt de med god samvittighet! 

kommentarer: 5Speltlompe lasagne

 • Skrevet 13.08.2014
 • Klokken 23:11

God kveld! I forige innlegg nevnte jeg at jeg skulle lage speltlompe lasagne til familien, og nå kommer oppskriften på dette. Speltlompe lasagne er en "sunnere" verson av lasagne, og er laget med speltlomper i stedet for pasta plater. 

Ingredienser til oppskrift for 3-4 personer: 

400g karbonadedeig 

1 løk 

2 fedd hvitløk 

2 ss tomatpuré

2dl vann

4 speltlomper 

0,5- 1 boks med mager cottage cheese 

Litt gulost til toppingen

Først setter du ovnen på 200 grader. Så finhakker du løken og hvitløken, og deretter steker du det sammen med karbonadedeigen. Når kjøttet er ferdigstekt og løken har fått en blank, litt gyllen farge, tilsetter du tomatpuréen og vannet. Tilsett gjerne litt krydder hvis du vil det. Jeg brukte bare salt og pepper. Du lar dette stå og blande seg litt sammen til en god kjøttsaus. Når kjøttsausen har stått litt på lav varme, legger du et lag med kjøttsaus i bunnen av en ildfast form. Deretter legger du to av speltlompene over kjøttet, og så cottage cheese over det. Sånn legger du det lagvis i formen. Til slutt avslutter du med et lag med kjøttsaus og et lokk av gulost over. Stek formen midt i ovnen i 25-30 min. 


Mens formen står i ovenen kan du lage i standt en frisk sommersalat som er suupert som tilbehør. Jeg brukte 1 avokado, litt agurk, litt paprika, noen småtomater, hjertesalat og en boks med mais. Jeg lagde også litt hvitløksdressing av en halv boks med mager kesam og 2 1/2 fedd med hakket hvitløk. 


Ressultatet ble over all forventning, og det kan absolutt bli laget flere ganger her i huset. Tror alle var fornøyde med maten, og syntes at det var veldig godt. Til slutt vil jeg bare tipse dere om den bloggen hvor jeg fant oppskriften, nemmelig bloggen til Linda. Der er det utrolig mange gode og sunne oppskrifter å hente. 

Minner om at jeg gjerne ønsker flere tilbakemeldinger angående klessalget som jeg snakket om i forige innlegg! 

Ha en fin kveld alle sammen! 

 


kommentarer: 8Ny lunsjfavoritt

 • Skrevet 11.08.2014
 • Klokken 15:28

God mandag alle sammen! Håper alle har hatt en like fin start på dagen som meg. Jeg startet nemlig dagen med en god posjon havrepannekaker etterfulgt av en god treningsøkt sammen med Nora. For en halvtimes tid siden, kjørte jeg i meg lunsjen min, som dere ser på bildet over. Helt klart en ny favoritt! Den besto av havregrøt med kakaopulver, toppet med cottage cheese, sukrin gold, gojibær og druer. Og en god kopp med pukka harmonise te til. Ingredienser og fremgangsmåte kommer under! Ingredienser: 

♥ 1 dl havregryn 

♥ 2 dl vann 

♥ 0,5 dl melk 

♥ 1 ss sukrin 

♥ 2 ts bakekakao 

 

fremgangsmåte: 

Start med å koke opp vann, melk, sukrin og kakao i en kasserolle. Deretter blander du inn havregrynene, og koker alt dette sammen. Rør rundt frem til grøten får en tykk konsistens. Deretter topper du den med det du liker best! 


Nå skal jeg ut i skogen på tur med hunden. Hun må jo ha trimm hun også, og i kveld blir det håndballtrening. Jeg tenkte at jeg skulle poste noen bilder fra en fjelltur jeg og mamma var på på torsdagen, dersom det er av interesse? Også ønsker jeg dere alle en suuper mandag videre! 

 


kommentarer: 4Overnight oats og dagens økt!

 • Skrevet 31.07.2014
 • Klokken 06:08

God morgen fininger! Nå tenkte jeg at jeg skulle dele oppskriften på verdens beste frokost med dere! Dette er også min favoritt, og jeg spiser den opp til flere ganger i uken. Denne frokosten består da av havregryn som skal stå og trekke i melk og gresk yoghurt gjennom natta. Det hørtes kanskje veldig ekkelt ut, men smaker veldig godt! 

Ingrediensene jeg bruker: 

 • ca 100g gresk vanilje yoghurt 
 • ca 100g melk (1 dl) 
 • 60g havregryn, lettkokte 
 • 2-3 ts med kakaopulver, bakekakao 
 • 1ss sukrin. 

Jeg blander alt dette sammen på kvelden, og setter det i kjøleskapet over natta. På morningen dagen etter topper jeg det med frukt, og koser meg med verdens beste frokost! 


Jeg tenkte også at jeg skulle dele dagens økt med dere, da dette muligens er ukas siste styrkeøkt før jeg reiser til Sverige! 

 • Situps 3*15 
 • Rygghev 3*15 
 • Knebøy- oppvarming med lette sett, deretter 4*4 med 50kg 
 • Beinpress med 1 fot 4*10 på hvert bein 
 • Legextention 3*10 
 • Nedtrekk div 2*15 - oppvarming til benk 
 • Stående roing 2*15 - oppvarming til benk 
 • Utoverrotator 2*15 på hver arm - oppvarming til benk 
 • Pullover 2*15 - oppvarming til benk 
 • Benkpess- oppvarming med noen lettere sett, deretter 4*4 med 42.5 kg 
 • Cabelcross 4*10 
 • Dips, med vekthjelp 4*12 
 • Tricepsnedpress 4*12 

I tillegg til dette tenkte jeg at jeg skulle løpe noen intervaller i dag (ukas første forøvrig), i og med at det blir hviledag i morra! I kveld kommer svarene på spørsmålsrunden, på video, så det er bare å følge med! 

Ha en fin dag folkens! 

kommentarer: 4Coconut chia pudding

 • Skrevet 27.07.2014
 • Klokken 11:43
God morgen! I dette innlegget tenkte jeg at jeg skulle dele oppskriften på chia pudding med kokkosmelk. Mamma kjøpte jo chiafrø til meg når hun var i Sverige, og det først nå jeg har fått testet de skikkelig ut. Jeg bruker de også i smoothie, yoghurt, og havregrøt. Chiafrø inneholder mange viktige næringsstoffer, og i tillegg så smakte det ganske godt i kombinasjon med kokkosmelk. 

Ingrediensene jeg brukte i puddingen var: 

4ss chiafrø 

♥ 2dl coconutmilk light fra Santa Maria 

♥ 1ts honning 

♥ 1ts sukrin 


Jeg toppet puddingen med blåbær, jordbær, og litt av skyr yoghurten( etter at jeg hadde spist litt). Jeg blandet også inn litt peanøttsmør. Jeg syntes som sagt at det smakte ganske godt, og det kan absolutt lages flere ganger for min del! Chiafrø får man kjøpt hos de fleste helsekostbutikker, life osv... Og på blandt annet bodypower.se, proteinfabrikken.no og andre typiske treningsnettbutikker.

Har du prøvd chiapudding før?  

 

 


kommentarer: 8Kveldskos

 • Skrevet 17.07.2014
 • Klokken 22:06


For øyeblikket sitter jeg godt blantet i senga med begge bena helt utstrakt og koser meg med det dere ser på bildet over. Jeg kom hjem fra trening for ca en time siden. Det ble gjennomført den planlagte "rygg, skuldre og biceps økten" i dag, on nok en gang intervallene mine! Andre gangen denne uka! Forige uke ble det ingen.. Så nå skal jeg kose meg videre med frukten min og teen min, før jeg satser på tidlig kvelden i dag. Merker at humøret synker veldig når jeg får for lite søvn. Godt det er fredag i morra! 

Frosne druer♥Gul? vannmelon♥Bringebær♥Pukka Night time♥


kommentarer: 2Bakt egg i avokado

 • Skrevet 13.07.2014
 • Klokken 09:55


God morgen! For øyeblikket sitter jeg å inntar dagens frokost, som da besto av avokado med egg som er bakt i ovnen, gresk yoghurt med bær og pukka te. Jeg så for noen dager siden at Eirin Kristiansen hadde lagt ut et frokosttips på avokoado med egg, og tenkte da at det kunne være artig å prøve. Og utrolig godt var det! Jeg lagde min egen vri, med at jeg mikset sammen eggene sånn som man gjør i eggerøre, dett fordi at jeg ikke er så vedig glad i å spise rein eggehvite. 

 

Det du trenger er: 

1 passe stor avokado 

2 egg 

salt og pepper 

 

Start med å sette ovnen på 225 grader. Deretter deler du avkadoen og tar ut steinen. Du må mest sannsynlig ta ut litt mer av avokadoen for å få plass til eggene. Deretter kakker du de to eggene, og da kan du enten putte ett helt egg i hver, som et speileegg, eller så kan du gjøre som meg og mikse eggene sammen først. Jeg støttet de opp med aluminiumsfolie i den ildfaste formen, og stekte de midt i ovnen i 15 min. Jeg hadde også to spiseskjeer med gresk yoghurt toppet med norske jordbær og blåbær. 

Nå bærer det av gårde til Årnes for en økt på rygg, skuldre og biceps. Ønsker alle en fin søndag! 


kommentarer: 0Oppskrift: Ananas gelé

 • Skrevet 19.06.2014
 • Klokken 19:32

Hei alle samen! Til tross for det litt dårlige været i Nes i dag, prøvde jeg for første gang å lage meg hjemmelaget gelé, og jeg må si at det ble veldig vellykket. Jeg har da naturligvis prøvd å lage uten sukker, med tanke på at det ikke er lørdag i dag..hehe. Med denne gode geléen kan man kose seg uten å innta mye til kalorier. Saften jeg brukte er nemmelig helt sukkerfri, og uten kalorier. Saften er i merket Zeroh!, og man får kjøpt den i flere forskjellige smaker. Jeg valgte å teste den med ananas smak i dag, da jeg er veldig glad i ananas nå på sommeren.

 

Ingrediensene jeg brukte:

2dl saft 

8dl vann 

8 gelatinplater 

1ss sukrin (kan bruke andre søtningsmidler også) 


 

Først putter du de 8 gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 min, til de har blitt helt myke. I mellomtiden heller du saft, vann og søtningsmiddel i en kjele, og varmer det opp (det skal bare varmes opp, ikke koke). Når gelatinplatene er helt myke, klemmer du ut vannet i de, og tilsetter de i saftblandingen. Rør rundt helt til du har fått blandet gelatinet godt inn i blandingen. Deretter heller du blandingen over i det du ønsker å ha geléen i. På gelatinpakken står det at geléen skal stå i kjøleskapet i ca 4 timer, men min måtte stå i ca 6 timer. Det varier nok litt utifra hvor stor bolle du har geléen i, og hvor tykk geléen blir. Det er bare å følge med på den underveis! Når den er ferdig så er det bare å toppe den med det du ønsker, friske bær er å anbefale, ellers så er jo vaniljesaus en klassiker. Jeg valgte å toppe min med bringebær, da dette er en av mine favoritter for øyeblikket.

Da er det bare å nye gelé i lange baner folkens, for det finnes nemmelig sunnere alternativer til det og!  


 


Nå over til noe heelt annet! 

I forige innlegg var det noen som spurte om jeg kunne skrive litt om hva jeg syntes om sminkeproduktene fra forige innlegg, så da tenkte jeg at jeg bare raskt kunne skrive det i bunnen av dette innlegget, da dette kanskje ikke er like interessant for alle. Uansett så skal jeg nå skrive litt om mine erfaringer om de to produktene. 

Øyenbrynsblyant: 

Øyenbrynsblyanten fra Chanel har blitt min faste øyenbrynsblyant, rett og slett fordi at den er veldig god! Den legger seg fint på brynene etter min mening, og er lett å bruke dersom du må "tegne" veldig på de, sånn som jeg gjør. Jeg har min i fargen 06, som er en litt askebrun farge, og som passer perfekt til min mørkebrune hårfarge. Jeg liker den ihvertfall veldig godt. Det eneste negative med den er at prisen er litt stiv, tror den ligger på rundt 220kr og at den ikke er vannfast. Dersom du skal på trening og blir å svette en del, så kan det være like greit å gå uten å tegne på brynene. 

 

Concealer: 

Concealeren er fra MAC, og denne har jeg ikke testet såå mye. Har hatt den i typ tre uker, men er veldig fornøyd med den forløpig. Den holder lenge, og dekker veldig bra. Den funker fint på både urenheter og under øynene. Den passer nok sikkert bra til alle hudtyper, men jeg fikk den anbefalt for min hudtype, som er relativt fet. Du får en nokså matt finish med denne concealeren. Jeg har som sagt vært veldig fornøyd med den hittil! Prisen er heller ikke så ille, tror den ligger på rundt 180-190kr. 

 


kommentarer: 4Favorite breakfast

 • Skrevet 07.06.2014
 • Klokken 11:30

    


Sunne pannekaker toppet med peanøttsmør og bær 


Ingredienser pannekaker: 

150g hvetemel/ sammalt hvetemel 

1 Egg 

1.75 dl ekstra lett melk 

1 ts bakepulver 

2 ss sukrin 

 

Topping: 

20-30g økologisk peanøttsmør fra green choice

Frukt etter eget ønske (Jeg brukte jordbær, bringebær og blåbær) 

 


En fantastisk start på dagen! ♥♥kommentarer: 0Frokost

 • Skrevet 05.05.2014
 • Klokken 10:46

 

Frokost on Make A Gif

God morgen, folkens! Håper alle har hatt en super start på uka, for det har nemmelig ikke jeg... Sier bare en ting "Sommerferie, where are you?". Uansett så spiste jeg denne herligheten over her til frokost, noe som gjorde min morgen litt lettere. 

♥ 150g gresk yoghurt naturell 

♥ 20g Havregryn 

♥ 15g valnøtter 

♥ Masse frukt og bær! 

 

For øyeblikket har jeg naturfag, noe som ikke er spesielt gøy.. Heldigvis er det snart lunsj! 

 

 


kommentarer: 0Breakfast

 • Skrevet 22.03.2014
 • Klokken 20:33

Smoothie: 

♥ Jordbær 

♥ Eplejuice

♥ Kanel 

Lapper: 

1 Egg 

♥ 1.75 dl melk 

♥ 1 spiseskje sukker 

♥ 1 kopp med mel (ca 150- 200 gram) 

♥ 1 teskje med bakepulver

Hei alle sammen! Jeg hadde egentlig tenkt til å publisere dette innlegget tidligere i dag, før jeg dro til strømmen, men jeg rakk det ikke. Her ser dere hvertfall dagens frokost, og hvilke ingredienser den består av. Jeg må få sagt at det var ganske deilig å komme hjem til lappene og smoothien min, etter en hel uke med brødskiver til tre måltider om dagen. Som jeg nevnte tidligere så var jeg på Strømmen med mamma, pappa og Joakim i dag, og jeg kjøpte meg faktisk overaskende mye, så tenker jeg viser hva jeg kjøpte i et senere innlegg. Nå er planen å rydde rommet, fikse litt på hyller og så videre, og kanskje ta turen innom netflix. Been a while since last time! Ha en fin kveld every1! 

 


kommentarer: 3Søndagsfrokost

 • Skrevet 26.01.2014
 • Klokken 11:15

God morgen fininger! Håper at alle har hatt en fin helg, for det er allerede søndag. Jeg startet dagen som vanlig med en herlig søndagsfrokost, bestående av: 

♥ Mine hjemmelagde lapper (mini pannekaker) som dere finner oppskrift på HER

♥ Eple og bananbiter 

♥ Sukker og kanel

♥ Smoothie fra Bendit 

Nam! Senere i dag så skal jeg på håndballkamp. Vi skal spille mot Nithak. Ellers så har jeg også en del naturfag som må gjøres i dag, og matteprøve på tirsdag som jeg må øve til. Jeg håper at alle har en super dag videre! 


kommentarer: 3Breakfast

 • Skrevet 05.01.2014
 • Klokken 11:03

Pannekakene:

1 egg ♥ 125g hvetemel ♥ 185 ml melk ♥ 1ts bakepulver ♥ 1 Spiseskje sukker ♥ en klype salt ♥

 

Topping: 

1 kiwi ♥ 1/3 mango ♥ litt blåbær ♥ vaniljesukker ♥ honning ♥


#food #kosthold #pancakes #fruit


kommentarer: 9Design av:
Albiss.blogg.no
hits